Amadeus Sofia е отличена като Top Employer 2023 за България

Amadeus Sofia е една от двете технологични компании, получили това отличие.

image

Amadeus Sofia е една от двете технологични компании, получили това отличие.

Amadeus Sofia е отличена като Top Employer за България от Top Employers Institute, независима глобална организация, която анализира най-добрите практики в управлението на човешките ресурси. Само дванадесет компании са сертифицирани в България, а Amadeus Sofia е една от двете технологични компании, получили това отличие. Amadeus IT Group, към която принадлежи Amadeus Sofia, е отличена и като Top Employer в Европа.

Amadeus Sofia е един от ключовите центрове за изследователска и развойна дейност на Amadeus IT Group. В него работят над 300 специалисти, които използват различни технологии и инструменти – C++, Python, PHP, Java, Oracle, MongoDB, JavaScript, PHP, Angular, HTML, CSS, .NET и др. 

„Управленският екип на Amadeus Sofia положи големи усилия, за да постигне бърз и значителен растеж на много динамичен пазар на труда, какъвто е този в България. Едновременно с това успя да изгради стабилен и разрастващ се екип от експерти в условията на глобална пандемия. Усилията ни дадоха резултат. Нашите таланти не просто останаха с нас, но и с тяхната препоръка успяхме да привлечем много нови колеги. Гордеем се, че служителите ни се чувстват доволни, оценени и вдъхновени”, сподели Елена Тодорова, мениджър „Човешки ресурси“ в Amadeus Sofia

Дейвид Плинк, изпълнителен директор на Top Employers Institute, сподели: „Предизвикателното време, в което живеем, изважда на преден план най-доброто от хората и организациите. И тази година станахме свидетели на изключително представяне от страна на сертифицираните топ работодалите. Те винаги са показвали, че се грижат за развитието и благосъстоянието на своите служители. По този начин всички заедно обогатяват пазара на труда.” 

Top Employers Institute сертифицира компании на базата на задълбочено проучване на най-добрите практики в областта на човешките ресурси. Анализът обхваща 20 области, сред които стратегия за управление на хора, работна среда, привличане на таланти, обучение и развитие, благосъстояние и др.   

 

За Amadeus

Пътуванията насърчават прогреса. Amadeus насърчава пътуванията. Те се осъществяват с помощта на софтуерните решения на Amadeus, разработени за туристически агенции, туроператори, авиолинии, летища, хотели, автомобилни и железопътни превозвачи. Amadeus разработва своите технологии в партньорство с туристическата индустрия в продължение на повече от 30 години. Компанията вниква в дълбочина в представата на пътуващите за тяхното пътуване и предоставя най-комплексните, надеждни и критични системи необходими на клиентите. През 2019 г. Amadeus свързва над 1.9 милиарда души с местни компании, които предоставят туристически услуги в над 190 страни. 

Amadeus е компания с глобален начин на мислене и локално присъствие там, където клиентите имат нужда от нея. Мисията на Amadeus е да формира бъдещето на пътуванията. Стреми се да предложи по-модерни технологии, които да подобряват пътуванията на хората.

Amadeus е компания от листата на IBEX 35, регистрирана на испанската фондова борса под индекс AMS.MC. В последните десет години получава признание от Dow Jones Sustainability Index за своите проекти за устойчиво развитие.

Още новини от Компании