Биткойн може да достигне 100 000 долара в рамките на една година

Все още има някои пречки за крипто пазара, тъй като глобалната регулаторна среда остава фрагментирана.

image

Все още има някои пречки за крипто пазара, тъй като глобалната регулаторна среда остава фрагментирана.

Биткойн може да достигне 100 000 долара в рамките на една година, прогнозира главният изпълнителен директор на фирмата за криптовалути Nexo.

Антони Тренчев сподели, че смята, че най-голямата криптовалута в света може да скочи над 100 000 долара „в рамките на 12 месеца“. Той добави, че е „притеснен“ за краткосрочните перспективи на биткойн, предполагайки, че той може да падне в тандем с традиционните финансови пазари, тъй като Федералният резерв започва да развива своята масивна програма за парични стимули.

Но това от своя страна може да „да даде допълнителен тласък на криптовалутата“, добави той, тъй като „сривът“ на акциите вероятно ще означава, че централната банка на САЩ в крайна сметка се „връща към облекчаване за нула време“.

Ако прогнозата на Тренчев е вярна, това би означавало, че цената на биткойн ще трябва да се удвои тази година. Колкото и да струва, през януари 2020 г. Тренчев прогнозира, че цената на биткойн ще надхвърли 50 000 долара до края на същата година. 

Прогнозата на Тренчев за 2020 г. не се сбъдна. Биткойн успя да достигне връх от малко над 29 000 долара през тази година. Но криптовалутата в крайна сметка надхвърли тези 50 000 долара през февруари 2021 г.

Вярващите в крипто твърдят, че пазарът е узрял и че сега има достатъчно ликвидност, когато големите институции на Уолстрийт като Jump Trading и Jane Street се стичат към дигитални активи.

Междувременно крипто „китове“ като До Куон, съосновател на блокчейн фирмата Terra Labs, изкупуват биткойни на стойност милиони долари с вярата, че може да се превърне в бъдеща „резервна“ валута.

Но има някои пречки за пазара. Глобалната регулаторна среда остава фрагментирана и крипто пазарът все още остава нестабилен. По-специално, биткойн остава силно свързан с фондовия пазар, по-специално с индекса Nasdaq. Докато акциите остават нестабилни, биткойните също биха могли.

Биткойн все още е с около 40% от рекордния си връх от $68 990,90. Други криптовалути не очакват толкова покачване на цените тази година.

Още новини от Виртуални валути