Биткойнът падна под $27 000

Разпродажбата на криптовалутите продължава.

image

Разпродажбата на криптовалутите продължава.

Биткойн падна под нивото от 27 000 долара, като неотдавнашната разпродажба в пространството на криптовалутите продължава.

За последно цената на биткойн е паднала с 8,76%, според данни на Coin Metrics. Етерът падна с повече от 13% до $1,832.33.

Криптовалутите се понижиха с акциите, след като Бюрото по трудова статистика съобщи, че потребителските цени за месец април са скочили с 8,3%, което беше малко по-високо от очакваното от икономисти, анкетирани от Dow Jones.

Това уплаши инвеститорите, което ги накара да излязат от рискови активи, включително крипто. Криптовалутите остават силно свързани със S&P 500 и отскоро с Nasdaq Composite.

 

„Пазарът на криптовалути е под натиск от известно време“, каза Майкъл Ринко, сътрудник за рискови дейности в AscendEx. „Федералният резерв продължава да се покачва, така че акциите продължават да падат, а криптовалутата намалява заедно с това. Като цяло това създава много страх на пазара."

Това е вторият път, когато тази седмица биткойн падна в диапазона от $29 000. Анализаторите нарекоха 30 000 долара ключово ниво за най-голямата криптовалута по пазарна капитализация и казаха, че може да падне още повече, ако не може да се задържи там.

По това време миналата седмица биткойн достигна неотдавнашния връх от $40 000, но бързо се обърна на следващия ден и оттогава стабилно достига нови дъна.

Инвеститорите също усвояват големи новини от проекта Terra, чиято внезапно популярна стабилна монета TerraUSD се срина почти 100% в един момент през изминалата седмица, нарушавайки фиксираната си стойност от $1. Децентрализираният, алгоритмичен стабилкойн е предназначен да бъде подкрепен от комбинация от цифрови активи, включително биткойн.

Още новини от Виртуални валути