Пазарът на криптовалути продължава да изпитва натиск

Различни блокчейн платформи от Ethereum до Solana се борят за лидерска позиция в индустрията.

image

Различни блокчейн платформи от Ethereum до Solana се борят за лидерска позиция в индустрията.

Няколко играчи в индустрията на криптовалутите споделиха, че хиляди цифрови токени вероятно ще се сринат, докато броят на съществуващите блокчейн също ще намалее през следващите години.

Съществуват повече от 19 000 криптовалути и съществуват десетки блокчейн платформи. Блокчейн платформа, като Ethereum, е основната технология, върху която са изградени много от тези различни криптовалути.

Неотдавнашният срив на така наречения алгоритмичен стабилкойн terraUSD и свързания с него дигитален токен luna, който изпрати ударни вълни през пазара, насочи вниманието към хилядите съществуващи криптовалути и дали всички те ще оцелеят.

„Един от ефектите от това, което видяхме миналата седмица с проблема с Terra, е, че сме на етапа, в който всъщност има твърде много блокчейн, твърде много токени. И това обърква потребителите. И това също носи някои рискове за потребителите“, каза Бертран Перес, главен изпълнителен директор на Web3 Foundation. „Както в началото на интернет, имахте много дотком компании и много от тях бяха измами и не носеха никаква стойност и всичко това беше изчистено. И сега имаме много полезни и законни компании.”

Брад Гарлингхаус, главен изпълнителен директор на компанията за трансгранични блокчейн плащания Ripple, каза, че вероятно ще има „десетки“ криптовалути, които ще останат в бъдеще.

„Мисля, че има въпрос дали днес имаме нужда от 19 000 нови валути. В света на фиатните валути има може би 180 валути“, каза Гарлингхаус.

 

Главният инвестиционен директор на Гугенхайм - Скот Майнерд, добави допълнителен песимизъм миналата седмица, когато сподели, че само биткойн и етериум ще оцелеят. Коментарите от индустрията идват, тъй като пазарът на криптовалути продължава да изпитва натиск. Биткойнът е с повече от 50% от рекордния си връх, който достигна през ноември, като много други цифрови токени рязко по-ниски от рекордните си върхове.

Много различни блокчейн платформи от Ethereum до Solana се борят за лидерска позиция в индустрията. Но Брет Харисън, главен изпълнителен директор на борсата за криптовалути FTX U.S., каза, че стотиците съществуващи в момента няма да оцелеят.

Още новини от Виртуални валути