Къде да почиваме, ако не ходим на море?

Хотелски комплекс „Релакс КООП”, разположен в прочутото с лековитите си минерални извори село Вонеща вода, предлага голямо разнообразие от оферти за всеки вкус

image

Хотелски комплекс „Релакс КООП”, разположен в прочутото с лековитите си минерални извори село Вонеща вода, предлага голямо разнообразие от оферти за всеки вкус

Въпреки че лятото е резервираното време за морска ваканция, сред почиващите има и такива, които бягат от пясъка, необятната водна шир и капанчетата по плажа. Обикновено това са любителите на тишината, спокойствието и планинската прохлада. Когато човек спада към втората група летовници, България предлага не по-малък избор от варианти, в сравнение с морските курорти.

Има не малко места, които предлагат спокойствието и отдиха, които носи свежият планински полъх. Едно от тях е село Вонеща вода и Хотелският комплекс "Релакс КООП", собственост на Централния кооперативен съюз.

Село Вонеща вода, което се намира в подножието на Стара планина, носи наименованието си заради извиращата минерална вода, която се характеризира с висока минерализация и специфичен вкус и мирис. Водата е подходяща за профилактика и лечение на стомашно-чревни, ставни и съдови заболявания.

Климатът на село Вонеща вода е особено препоръчителен за хора с хронични проблеми на дихателните пътища, както и с други заболявания. Характеризира с топло, но не горещо лято, и сравнително мека зима. Въздухът е чист и свеж. През зимата и ранната пролет често духа южен вятър, а лятно време, особено вечер се появяват така наречените планински долинни ветрове, които са с малка скорост и подобно на морския бриз създават прохлада. 

И в този планински рай на тишината и уединението хотел „Релакс КООП” предлага пълноценна почивка на своите гости. Желаещите да го посетят могат да избират от голям брой оферти, създадени да задоволят всеки вкус – има индивидуални и пакетни цени, пакет „Мама, татко и аз”, също „Баба, дядо и внуче”, и много други.

Хотелът разполага със собствено езеро-рибарник, което позволява на любителите на спортния риболов да се отдадат на своето хоби, и да пробват въдиците си на сом, шаран и амур. Гостите могат собственоръчно да приготвят уловената риба на барбекю или да се доверят на кулинарите в ресторанта. 

Желаещите да почиват активно в планината могат да наемат от хотела подходящ велосипед със специална екипировка и да се впуснат в незабравими велоразходки сред природата.

Едва ли някой от посетителите би пропуснал и зоната за релакс на хотелския комплекс – вътрешният и външният басейни и специално подготвената СПА програма на хотела, която предлага разнообразие от класически и възстановителни масажи за тяло, процедури и терапии.

Любителите на културно-историческия туризъм също ще бъдат възнаградени, защото районът на Велико Търново – столицата на второто българско царство, е световно известен със своите забележителности. А в самото село Вонеща вода пък се намира къщата-музей на един от най-видните български революционери – Филип Тотю.

Още новини от ЦКС