Nasdaq Composite се повиши 3,82%

Фючърсите на S&P 500 паднаха с 0,4%.

image

Фючърсите на S&P 500 паднаха с 0,4%.

Фючърсите на акции паднаха в понеделник, когато пазарът се опитва да се възстанови от безмилостната разпродажба, която наказа технологичните акции и изтласка S&P 500 до ръба на мечи пазар.

Фючърсите, обвързани с Dow Jones Industrial Average, се понижиха с 58 пункта, или 0,2%, след 7 поредни седмици на загуби за средната стойност. Фючърсите на S&P 500 паднаха с 0,4%, след като бенчмаркът почти падна в мечи пазар миналата седмица преди отскок в петък. Фючърсите на Nasdaq-100 се понижиха с 0,5%.

Dow се повиши с 466,36 пункта, докато S&P 500 се покачи с 2,39%. Nasdaq Composite скочи с 3,82% и отбеляза най-силната си еднодневна печалба от ноември 2020 г.

Но основните средни стойности все още отчитат големи загуби за седмицата. Загубената поредица на Dow е най-лошата от 2001 г. S&P 500 е в първата си 6-седмична загуба от юни 2011 г. Все пак някои инвеститори и анализатори казват, че независимо дали дъното е навътре, има добри възможности за закупуване при текущите ниски нива на пазара.

Сезонът на печалбите на дребно започва тази седмица, като няколко големи търговци на дребно ще докладват резултати за първото тримесечие, включително Walmart, Target и Home Depot. На други места Deere също е на палубата, заедно с шепа технологични компании.

Акциите на Spirit Airlines се повишиха с 20% при предпазарна търговия, след като JetBlue обяви търгово предложение за придобиване на авиокомпанията за $30 на акция.

Цената на акциите на Carvana скочи с 12% при търговията преди пазара в понеделник, след като компанията за употребявани автомобили издаде силни основни очаквания за печалбите за 2023 г. и очерта план за намаляване на разходите.

Още новини от Финанси