Nvidia се повиши с 3%

Междувременно акциите на Walmart паднаха с повече от 5%.

image

Междувременно акциите на Walmart паднаха с повече от 5%.

Фючърсите на американските акции бяха рязко по-високи във вторник сутринта, тъй като пазарът се опита да отскочи след тежкия мечи пазар за високотехнологичния Nasdaq и спад от 19% за S&P 500.

Фючърсните договори, обвързани с Dow Jones Industrial Average, скочиха с 400 пункта, или 1,4%. Фючърсите на S&P 500 поскъпнаха с 1,7%, докато тези на Nasdaq 100 добавиха 2,1%.

Тези ходове идват след като няколко имена нараснаха в търговията преди пазара във вторник. Акциите на Citigroup скочиха с 5% при премаркетинговата търговия, след като подаване разкри в понеделник вечерта, че Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет е добавил дял от близо 3 милиарда долара в затруднената банка през първото тримесечие.

Акциите на Citi се представиха по-ниско от останалата част от финансовия сектор през последните 12 месеца, като спаднаха с близо 40%, докато SPDR фондът Financial Select Sector се понижи с 12% за същия период.

Акциите за пътувания изскочиха на предварителния пазар, след като United Airlines повиши прогнозата си за приходи за второто тримесечие заради подобреното потребителско търсене. Цената на акциите на United Airlines се повиши с 4%, на Delta скочи с 3%, а на American Airlines скочи с 3%.

Акциите на Home Depot се повишиха с повече от 3% в премаркета, след като търговецът на дребно за подобряване на дома публикува по-добри от очакваните тримесечни резултати. Компанията също така повиши перспективата си за цялата година.

Акциите на полупроводниковите компании се покачиха по-високо при предпазарната търговия. Акциите на Advanced Micro Devices скочиха с повече от 3% след ъпгрейд от Piper Sandler, който каза, че акциите изглеждат привлекателни, след като паднаха с 34,5% тази година. Цената на акциите на Nvidia се повиши с 3%, Qualcomm скочи с 2,4%, а Micron Technology се повиши с 2%.

Междувременно акциите на Walmart паднаха с повече от 5% на премаркета, след като гигантът на дребно съобщи за пропуск на печалбите поради инфлационния натиск. Компанията повиши перспективата си за продажби, но понижи прогнозата си за печалба.

S&P 500 излиза от шестседмична губеща серия - най-дългата си от 2011 г. Междувременно Dow пада седем поредни седмици, отбелязвайки най-дългия седмичен спад от 2001 г. До момента S&P 500 и Dow са надолу с 15,9 % и съответно 11,3%.

Опасенията за инфлацията са нарастващ попречен вятър за акциите, като някои инвеститори се притесняват, че икономиката в крайна сметка може да изпадне в рецесия.

Още новини от Финанси