Фючърсите на Dow се понижиха

Фондовите фючърси паднаха в сряда след два последователни дни на печалба на Уолстрийт.

image

Фондовите фючърси паднаха в сряда след два последователни дни на печалба на Уолстрийт.

Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се понижиха със 142 пункта, или 0,4%. Фючърсите на S&P 500 се понижиха с 0,4%, а фючърсите на Nasdaq 100 загубиха с 0,3%.

Ходовете идват, когато инвеститорите претеглят актуализации от големи компании и признаци, че икономическият растеж може да се забавя.

В чужбина Credit Suisse издаде предупреждение за печалба за второто тримесечие, позовавайки се на по-строгата парична политика и войната в Украйна. Target, който издаде свое собствено предупреждение във вторник, беше понижен до неутрален от покупка от Bank of America.

Междувременно тракерът GDPNow на Федералния резерв на Атланта вече показва темп на растеж от едва 0,9% за второто тримесечие, което е спад от 1,3% миналата седмица. Търсенето на ипотечни кредити достигна най-ниското си ниво от 22 години миналата седмица, според Асоциацията на ипотечните банкери.

Тъй като Федералният резерв продължава да затяга паричните условия, опасенията относно икономическия растеж и корпоративните печалби могат да окажат по-голямо влияние върху акциите, каза главният икономически съветник на Allianz Мохамед Ел-Ериан.

Всички погледи ще бъдат насочени към индекса на потребителските цени в петък за май. Мнозина смятат, че печатът ще бъде от решаващо значение за пътя на политиката на Фед и дали централната банка ще продължи да повишава лихвите на стъпки от 50 базисни пункта.

Що се отнася до печалбите, акциите на Ollie’s Bargain Outlet Holdings паднаха с 6% при предпазарна търговия, след като търговецът на дребно с отстъпки пропусна оценките за първото си тримесечие. Campbell Soup обаче се повиши след по-силен от очакваното тримесечен отчет.

Фондовият пазар претърпя върховна година, тъй като агресивните повишения на лихвите на Фед разпалиха страховете от рецесия. Индексът S&P 500 е с близо 14% от най-високото си ниво за всички времена, достигнато през януари. Референтният показател за акции за кратко се понижи на територията на мечи пазар на база в рамките на деня миналия месец.

Във вторник S&P 500 се повиши с близо 1%, за втори пореден ден. 30-те акции Dow се повишиха с повече от 260 пункта във вторник, докато технологичният Nasdaq Composite се повиши с 0,9%.

Още новини от Финанси