Tesla се повиши с повече от 2%

Китайските технологични акции обърнаха неотдавнашните печалби, като Pinduoduo падна с повече от 6%.

image

Китайските технологични акции обърнаха неотдавнашните печалби, като Pinduoduo падна с повече от 6%.

Акциите се понижиха в четвъртък сутринта, тъй като инвеститорите реагираха на повишаването на доходността на държавни облигации и наблюдаваха здравето на икономиката.

Dow Jones Industrial Average загуби 124 пункта, или 0,4%. S&P 500 падна с 0,5%, а Nasdaq Composite с 0,7%. Акциите на казиното бяха едни от най-зле представящите се в S&P 500, като Las Vegas Sands падна с 3,4%, а Caesars Entertainment спадна с 2,3%. Китайските технологични акции обърнаха неотдавнашните печалби, като Pinduoduo падна с повече от 6%. Акциите на Five Below паднаха с повече от 5%, след като продажбите за първото тримесечие бяха по-меки от очакваното и търговецът сподели слаби насоки за текущия период.

Tesla се повиши с повече от 2%, след като UBS обнови акциите, за да купи. Фирмата също така заяви, че производителят на електрически превозни средства може да се увеличи с повече от 50% от настоящите нива.

Фючърсите бяха по-високи по-рано сутринта, но загубиха позиции, тъй като доходността на държавните облигации се повиши след актуализация от Европейската централна банка.

Европейската централна банка потвърди плана си за повишаване на лихвените проценти през юли и вероятно отново през септември. ЕЦБ също така повиши прогнозата си за инфлация за 2022 г. до 6,8%, в сравнение с 5,1% преди, и понижи перспективата си за растеж. Доходността се повиши в Европа и в САЩ, където референтната 10-годишна доходност на държавни облигации скочи над 3,05%.

Инвеститорите оценяват здравето на американската икономика, като в петък трябва да излезе ключов доклад за инфлацията.

Цените на петрола леко се понижиха в четвъртък, но американският West Texas Intermediate все още се задържа над 120 долара за барел.

Акциите на Target бяха малко променени, след като компанията обяви увеличение на дивидентите. Увеличението на изплащането идва след разочароващо първо тримесечие и предупреждение за печалба за второто тримесечие от гиганта на търговията на дребно.

В сряда Dow падна с 269,24 пункта, или 0,81%, до 32 910,90, докато S&P 500 се понижи с 1,08% до 4115,77 пункта. Nasdaq Composite се понижи с 0,73%, за да завърши на 12 086,27.

Още новини от Финанси