Shimao в преговори за продажба на имоти, за да помогне за разрешаването на дългова криза

Китайският сайт за финансови новини Caixin съобщи, че Shimao е пуснала всичките си имоти за продажба.

image

Китайският сайт за финансови новини Caixin съобщи, че Shimao е пуснала всичките си имоти за продажба.

Китайската компания за недвижими имоти Shimao Group Holdings оттегли във вторник съобщения за неизпълнение и продажби на първокласни имоти.

Shimao е един от най-здравите разработчици в Китай. Въпреки това, акциите и облигациите на компанията, регистрирани в Хонконг и континенталната част, се понижиха през последните няколко месеца след предупреждения за недостиг на продажби. Нестабилността идва на фона на по-широки опасения относно способността на китайската индустрия за недвижими имоти да изплаща големи суми дълг.

В документация във вторник, регистрираната в Хонконг Shimao Group направи първия си публичен отговор на съобщения в медиите за продажбата на нейните проекти за недвижими имоти.

„В някои медии се твърди, че Групата не е изпълнила финансовите си задължения по фонд“, каза Shimao в документацията. Компанията се дистанцира от неуточнения фонд, твърдейки, че дъщерните дружества на разработчика не са били пряко ангажирани с погасяването, а са били поръчители.

През уикенда китайският сайт за финансови новини Caixin съобщи, че Shimao е пуснала всичките си имоти за продажба, което включва предварителна сделка за 10 милиарда юана (1,57 милиарда долара) с държавна компания за закупуване на Shimao International Plaza в центъра на Шанхай.

Това последва доклад на Reuters в петък, че Shimao не е успяла да изплати пълно изплащане на доверителен заем, което изпраща компанията в неизпълнение.

„Компанията не е сключила предварително споразумение във връзка с разпореждането с Shanghai Shimao International Plaza, каза Shimao. Компанията също така заяви, че е в преговори с потенциални купувачи и може да продаде някои имоти, „за да намали задлъжнялостта на групата“.

Акциите на Shimao се търгуваха малко по-високо във вторник сутринта, след като се повишиха с малко над 19% в понеделник.

Още новини от Имоти