Citi предлага поглед към нашето гъвкаво работно бъдеще

Citi не се плаши от амбициите си да върне служителите на работното място.

image

Citi не се плаши от амбициите си да върне служителите на работното място.

Citigroup предлага своята визия за бъдещето на гъвкавата работа с пускането на нови планове за трансформиране на централата си в Лондон. Банката на Уолстрийт трябва да преработи емблематичната си кула Canary Wharf Citi Tower - дом на операциите в Обединеното кралство, Европа и Близкия изток - в основен залог за продължаващото значение на работата в офиса в свят след пандемия. Плановете, пуснати тази седмица заедно с предварителен преглед на видео, ще видят 42-етажната кула преработена с гъвкава работа, екипно сътрудничество и технология в основата си.

„Нашата цел е да създадем екологично устойчиво, иновативно и вълнуващо място за работа, включващо модерен дизайн, най-съвременни технологии и най-добри практики в пространствата за служители и клиенти“, каза Дейвид Ливингстън, главен изпълнителен директор на Citi за EMEA.

Ориентираните към устойчивостта проекти ще имат за цел да понижат консумацията на енергия и да включат серия от зелени площи, както и място за срещи на приземния етаж, достъпно за широката публика. Очаква се проектът да бъде завършен през 2025 г. и според съобщенията ще струва около £100 милиона ($133 милиона).

20-годишната сграда първоначално беше закупена от Citi през 2019 г. в сигнал за продължаващия й ангажимент към Лондон като финансов център, дори когато столицата беше изправена пред предупреждения за изселване след Брекзит.

 

Да се ​​върна в офиса или да не се върна?

Много фирми претеглят ползите от завръщането в офиса срещу продължаващите опасения за общественото здраве, повишаването на наемите на недвижими имоти и изместването на предпочитанията на служителите към отдалечена работа. Въпреки това Citi не се плаши от амбициите си да върне служителите на работното място. Миналата седмица банката призова служителите си в Ню Йорк да се връщат в офиса за два дни в седмицата от 7 февруари.

Все още не е ясно дали подобни инвестиции в ремонти на офиси ще се окажат достатъчно убедителни, за да върнат масово новоупълномощена отдалечена работна сила в офиса. Преди пандемията 60% от служителите, анкетирани от Cisco, казаха, че биха предпочели да работят в офис за три или повече дни. След епидемията тази цифра спадна до едва 19%.

Още новини от Имоти