За трета поредна година AIBEST и Софийският университет със съвместна магистърска програма в сферата на аутсорсинга

Компании от AIBEST осигуряват 9 стипендии, покриващи семестриалните такси на студентите.

image

Компании от AIBEST осигуряват 9 стипендии, покриващи семестриалните такси на студентите.

За трета поредна година Българската асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) и СУ „Св. Кл. Охридски“ ще реализират съвместна магистърска програма "Аутсорсинг проекти и компании". Тя ще е двусеместриална, като формата на обучение е редовна, а занятията ще се провеждат между 18:00 и 21:00 и през уикенда, което я прави удобна за работещи хора.

Магистратурата е към Стопанския факултет  на Софийския университет и няма изискване кандидатстващите в нея да са завършили икономическа специалност.

Студентите могат да получат финансова подкрепа за обучението си като кандидатстват за общо 9 стипендии, покриващи разходите им, свързани със семестриални такси. Стипендиите са осигурени от компании, членове в AIBEST – A Data Pro, Alorica, Coca-Cola, EXL, Pontica Solutions и Telus International.

„Индустрията на изнесените услуги формира 3,5% от пазара на труда в България, като дори  в предизвикателната 2020 година продължихме да наемаме хора. В сектора са ангажирани над 81 000 души. Ние ще продължим да бъдем притегателна сила за таланти и предпочитан работодател, заради възможностите за развитие, които осигуряваме на младите хора. Затова и Софийският университет е наш естествен партньор в подготвянето на кадри за нашата индустрия. Вярваме, че доброто сътрудничество на бизнеса и академичната общност е правилната стъпка към задържането на младите хора и развитието им в България“, коментира Илия Кръстев, председател на Управителния съвет на AIBEST.

Учебната програма на магистратура е със силна практическа насоченост и има за цел изграждането на умения и компетентности за решаване на реални бизнес задачи в различни области на аутсорсинга и офшоринга. Всички курсове се водят от специалисти с голям опит в академичната сфера, както и представители на компаниите, членуващи в AIBEST.

Срокът за кандидатстване за финансова подкрепа по магистърската програма е до 24 септември, като подробности за учебния план и може да намерите на уебсайта на СУ.

Още новини от Общество