Защо в момента е „много опасно“ да се инвестира в акции и биткойн?

Инвеститорът Дейвид Тайс е убеден, че сривът на пазара е неизбежен.

image

Инвеститорът Дейвид Тайс е убеден, че сривът на пазара е неизбежен.

Инвеститорът, който продаде своя мечи фонд, докато финансовата криза се разгръщаше през 2008 г., сподели мрачна дългосрочна прогноза на Уолстрийт.

От S&P 500 до Big Tech до биткойн, Дейвид Тайс предупреждава, че в момента е „много опасен период“ за инвеститорите.

„Пазарът е много надценен по отношение на бъдещите печалби. Добавяме дълг, какъвто никога не сме виждали“, споделя бившият управител на мечи фонд. „Имаме пазар на хазната, който се държи много странно, тъй като лихвите драстично падат.“

Тайс, който е известен с това, че прави мечи залози по време на бичи пазари, сега съветва AdvisorShares Ranger Equity Bear ETF, който има активи под управление на 70 милиона долара. Фондът се е увеличил с 3% през последния месец, но е намалял с 62% през последните две години.

Той признава, че е трудно да се определи следващото голямо отстъпление и често е рано. Тайс обаче е убеден, че сривът на пазара е неизбежен.

Той насърчава инвеститорите да претеглят рисковете: Опитайте се да спечелите 3% до 5% краткосрочни печалби, докато се борите със заплахата от 40% отстъпление? Тайс смята, че това е залог, който не си струва да се взема.

Инвеститорът е особено притеснен от Big Tech и запасите на FAANG, които включват Facebook, Apple, Amazon, Netflix и Alphabet.

„Много пари бяха хвърлени в Alphabet и Microsoft, Apple и Facebook, Twitter и т.н.“, отбеляза Тайс. „Разходите нарастват в този сектор.“

Той също така призовава инвеститорите да бъдат бдителни в криптовалутното пространство. Тайс, който влезе в годината като биткойн бик, се обърна към биткойн, когато достигна рекордни нива през март.

„Имахме позиция, когато биткойнът достигна 10 000 долара“, каза Тайс. „Напоследък имаше много повече шум от страна на централните банкери, които направиха дълбоки отрицателни изявления."

Tайс става съосновател на хедж фонд Morand-Tice Capital Management преди почти точно година. Той е посветен на запасите от метал и добив. Като дългогодишен златен и сребърен бик, Тайс вярва, че това е възможност за инвеститори веднъж на десетилетие.

„Вижте тази липса на дисциплина на паричните и фискалните пазари. Златото наистина е мястото, където да бъдеш”, каза Тайс. „Над 5000 години златото и среброто се справят много добре като защита срещу фиатни пари.“

В петък златото затвори при $ 1812,50 за унция. През тази година е спаднал с 4% и през последните две години е с 28%.

Дейвид Тайс очаква благородният метал да нарасне с 10% до 2000 долара до декември тази година.

Още новини от Съвети