Revolut скача в туристическата индустрия

Компанията пусна нов продукт, който позволява на потребителите да резервират места за настаняване.

image

Компанията пусна нов продукт, който позволява на потребителите да резервират места за настаняване.

Европейският финтех гигант пусна нова функция във вторник, наречена Stays, която позволява на потребителите да резервират хотели и други места за настаняване чрез приложението си.

Клиентите могат да получат до 10% кешбек при резервации, направени чрез Revolut, казват от компанията.

Този ход бележи предизвикателство пред гиганти от туристическата индустрия като Booking Holdings, Expedia и TripAdvisor. Това е и първият продукт на компанията, който излиза извън сферата на финансите.

„Тъй като светът започва предпазливо да се отваря, знаем, че всеки отчаяно иска да се измъкне, когато може - независимо дали става въпрос за Маргате или Майорка, каза Марсел Никай, ръководител на спестяванията и начина на живот на Revolut.

„Изградихме Stays, за да улесним хората да намерят и резервират идеалната си почивка в идеалната си дестинация. След 18 месеца безкрайни ограничения и блокировки, ние искаме да дадем на хората повече и да накараме парите им да пътуват по-нататък. "

Revolut започна живота си през 2015 г. като дигитална платформа за банкиране и разплащания в чужбина, без да плаща стръмни такси за обмяна на валута. Оттогава компанията разшири предлагането си, пускайки нови функции за търговия с акции и криптовалута.

Фирмата е една от редицата популярни „необанки“, които са се появили в Европа и други части на света, примамвайки предимно по-млади клиенти с хлъзгав потребителски опит и цветни банкови карти.

''Съперниците'' на Revolut включват Monzo и Starling във Великобритания, N26 в Германия и Chime в САЩ.

Миналата седмица Revolut беше оценен на 33 милиарда долара в чудовищен кръг на финансиране, което го направи най-добрият стартиращ финтех във Великобритания и вторият по големина финтех в Европа. Компанията има 16 милиона потребители в световен мащаб.

Revolut се стреми да стане това, което е известно като „супер приложение“, което предлага множество услуги чрез един интерфейс. Тенденцията придоби популярност в Азия, популяризирана от компании като Grab и GoTo в Югоизточна Азия и Alibaba и Tencent в Китай.

Функцията Revolut’s Stays за първи път стартира във Великобритания във вторник, преди да бъде пусната в Европа и САЩ през следващите месеци. Засега ще предлага само настаняване, но има планове по-късно да включите полети, коли под наем и други възможности за пътуване.

Това се случва, тъй като някои европейски държави затягат ограниченията за обществения живот поради опасения от нарастващия брой заболели от Covid-19.

Още новини от Стартиране на бизнес