Стартъпът Phos e победител в Elevator Lab България 2019

Компанията спечели надпреварата с решението си за превръщане на смартфони в ПОС терминали

image

Компанията спечели надпреварата с решението си за превръщане на смартфони в ПОС терминали

Стартъпът Phos е победител в Elevator Lab България 2019 – регионалното предизвикателство на "Райфайзен Банк Интернешънъл", създадено за партньорство с финтех сектора в Централна и Източна Европа. Компанията победи с решение за софтуерен ПОС терминал, който позволява на търговците да приемат сигурни безконтактни плащания директно на телефона си, без допълнителен хардуер, информират от Райфайзенбанк. Проектът на Phos спечели в конкуренция с иновативни идеи на още четири финалиста – Reloyalty, Appraiser, Phyre и ReCheck. Победителят ще участва на полуфинала на глобалната програма във Виена, където ще се конкурира с финтех проекти от цял свят.

„Elevator Lab е трамплин за българските финтех проекти към глобалната сцена. Щастливи сме, че ще имаме възможност да работим с "Райфайзенбанк", тъй като ние търсим стратегически партньори за развитието на нашия продукт“ – заяви Иво Георгиев, един от създателите на стартъпа Phyre.

За обучение в австрийската столица пък ще пътува екипът на iRoboInvest, който спечели първото издание на Elevator Lab Bootcamp -за стартъпи в начална фаза. Тяхната идея за дигитализиране на банкови продуктови оферти, профилиране на клиенти и сключване на договори беше избрана като най-перспективна сред иновациите на останалите финалисти в категорията - ChatBot System, Swipe & Tip, Revalue и RICS.

„Вече три години Райфайзенбанк е част от стартъп и финтех екосистемата в България. Свидетели сме как тя се развива и като брой играчи на пазара, и като експертиза на екипите, и като качество на проектите. Чрез Elevator Lab ние подкрепяме пряко това развитие, а през тази година подаваме ръка и на екипите в съвсем начална фаза. Отново видяхме страхотни проекти и идеи. Вярваме, че и сред тазгодишните победители и финалисти ще открием бъдещи партньори, с които заедно ще продължим да променяме средата и да въвеждаме иновации за по-добро клиентско преживяване“, каза Даниел Алексиев, началник отдел „Дигитално банкиране и Иновации“ в "Райфайзенбанк".

Над 1000 стартъп и финтех компании от цял свят кандидатстваха в трите досегашни издания на глобалната програма Elevator Lab. На местно ниво "Райфайзенбанк България" вече работи с три от компаниите, които участваха в миналогодишното издание на Elevator Lab – с българските Evrotrust и Log Sentinel, както и с един от победителите в глобалното състезание - Pisano.

Още новини от Стартиране на бизнес