Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии с нов Управителен съвет

Илия Кръстев остава председател на AIBEST.

image

Илия Кръстев остава председател на AIBEST.

На редовно общо събрание членовете на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) избраха новия управителен съвет на организацията. В него остават досегашните членове Ивайло Славов, съосновател и изпълнителен директор на Bulpros, Илия Кръстев, изпълнителен директор на A Data Pro, Пламен Цеков, главен изпълнителен директор на ScaleFocus и Стефан Бумов, съосновател и главен оперативен директор на HeleCloud.

Новите членове в борда на AIBEST са Иван Георгиев, съосновател и изпълнителен директор на Pontica Solutions, Ивелина Николова, Мениджър Технологични услуги в Hewlett Packard Enterprise GDBC и Михаела Лашова, управляващ партньор на Cushman& Wakefield Forton.

На първото си заседание новият Управителен съвет преизбра Илия Кръстев за председател на Асоциацията и потвърди стратегическите приоритети, върху които ще работи в следващите две години. Основната задача на борда ще бъде позиционирането на България и региона като хъб за услуги с висока добавена стойност чрез иновации, разработване на технологични продукти, модерни бизнес услуги и решения.

Създаването на подходящи бизнес условия за развитието на сектора, задържането и връщането у нас на българските таланти и привличането на нови инвестиции в „индустрията на знанието“, безопасното завръщане на служителите в офисите, са сред приоритетите на AIBEST. Развитие на доброто партньорство с местните власти и създаването на обща стратегия за разстеж на сектора на национално ниво, също са сред задачите на новия Управителен съвет.

Като реално потвърждение на този ангажимент AIBEST (до скоро позната като Българска аутсорсинг асоциация) всяка година избира локация извън София за провеждането на годишната си конференция. Тази година събитието ще се състои в гр. Бургас на 2 октомври.

В рамките на конференцията ще бъде направен анализ на сектора на бизнес услугите с висока добавена стойност през последната година в България, прогноза за отражението на глобалната пандемия върху него през 2020 г. и ще бъде начертана посоката на развитие на индустрията. Ще бъдат дискутирани и факторите и мерките, които трябва да бъдат взети на локално и национално ниво за привличането на нови инвестиции и за създаването на благоприятна бизнес среда за развитие на сектора, който по последни данни формира 5.2% от БВП на страната.

Конференцията ще е с безплатен достъп при задължителното изискване за предварителна регистрация на сайта на събитието - http://aibest.org/annualsummit2020

В рамките на форума ще бъдат връчени и годишните награди на AIBEST. Те ще отличат най-добре представилите се компании в страната, добрите практики в сектора, проактивността на местните власти и взаимовръзките между участниците в цялата бизнес екосистемата, които допринасят за нейното развитие. Наградите ще бъдат връчени в 7 категории – „Работодател на годината“, „ИТ(аутсорсинг) компания на годината“, „Най-добро компания за аутсорсинг на бизнес процеси“, „Иновация на годината“, „Проект на годината“, „Най-социално отговорна компания“ и „Най-добра стратегия за устойчивост на бизнеса във време на криза“.

 

Още новини от Стартиране на бизнес