Progress обявява нова стажантска програма за софтуерни инженери

Progress предлага позитивна работна среда с множество възможности за професионално развитие.

image

Progress предлага позитивна работна среда с множество възможности за професионално развитие.

Progress обяви началото на кандидатстването за новата стажантска програма на компанията за софтуерни инженери. Тя включва 6-месечен платен стаж и е отворена за студенти от специалностите „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“ или други сходни. Желаещите да кандидатстват могат да го направят до 20 май 2022 г. на уебсайта на Progress.

Стажът, който ще се проведе от юли до декември 2022 г., цели да запознае участниците с целия процес на разработката на софтуер и с различните технически роли в него – софтуерен инженер, QA инженер и инженер по техническа поддръжка. Всеки стажант ще има възможност да работи по практически проекти и задачи, свързани с водещите на пазара продукти за програмисти Progress Telerik и Progress Kendo UI, и да се запознае отблизо с дейността на специалисти от други области като продуктов мениджмънт и маркетинг, UI/UX дизайн и други. 

„С програмата искаме да помогнем на новото поколение да придобият практически умения и познания за създаването на софтуерни продукти и така да улесним избора им на сфера, в която да се развиват дългосрочно“, каза Алина Габер, директор, People Team, Progress. „Над 90% от стажантите ни на технически роли до момента са останали на работа при нас. Очакваме да се срещнем с нови амбициозни млади хора с интерес към създаването на продукти за милиони разработчици по света и желание за развитие в ИТ индустрията.“ 

Кандидатстването включва подаване на автобиография и мотивационно писмо, решаване на практическа задача и интервю. Стажът е съобразен със заетостта на студентите, като през летните месеци те ще бъдат на пълно работно време, а след началото на академичната година ще преминат към гъвкаво. Успешно представилите се ще имат възможност да останат на постоянна работа в Progress.   

Progress предлага позитивна работна среда с множество възможности за професионално развитие, сред които политика за вътрешна кариерна мобилност, менторска програма, програма за развиване на лидерски умения, както и достъп до световни образователни платформи и ресурси като Pluralsight и Safari. Компанията разполага с модерен офис, оборудван с безплатен детски център, денонощна фитнес зала и отделен етаж за релакс и забавление. Служителите имат 30 дни годишен платен отпуск, свободен ден за рождения си ден, възможности за доброволчество и допълнителни социални придобивки за съчетаване на работа и личен живот.

Компанията е два пъти сертифицирана за най-добър работодател в България от Kincentric, организация с над 50 години опит в проучването на ангажираността на служителите, и е носител на редица награди за управление на човешкия капитал, създаване на иновативни продукти, корпоративна социална отговорност и други.

Още новини от Технологии