Celestyal Cruises облекчава протоколите за COVID-19

Гостите вече могат да тестват до 72 часа преди качване на борда.

image

Гостите вече могат да тестват до 72 часа преди качване на борда.

Круизната линия Celestyal Cruises, носител на редица награди и превърнала се в избор №1 за пътувания до гръцките острови и Източното Средиземноморие, обяви облекчена политика срещу COVID-19. За всички пътувания след 26-ти август 2022 г. остава задължително условието гостите на и над 12 годишна възраст да имат пълен ваксинационен курс, а за тези на и над 18 – включително бустерна доза (ако първоначалният им ваксинационен курс е завършен повече от 270 дни преди качването на борда). Също така се изисква всички гости на кораба да имат сертификат за отрицателен антигенен тест за COVID-19, направен не повече от 48 часа или отрицателен PCR тест, направен не повече от 72 часа преди качване, за разлика от досегашното изискване тестът да се прави 24 часа преди качване. За граждани на страни от ЕС и държави, включени в системата на ЕС за цифрови сертификати, се изисква Удостоверение за възстановяване. Пасажери от страни извън системата на ЕС за цифрови сертификати (САЩ, Канада, Мексико и др.), които наскоро са се възстановили от COVID, могат да предоставят лекарска бележка, допълнена с положителния резултат от теста, съответстващ на датата, на която човекът е диагностициран и отрицателния резултат от теста, съответстващ на датата на възстановяване. Маските, които преди това бяха задължителни във всички закрити помещения, вече не са задължителни, но вместо това силно се препоръчва носенето им на закрито и на открито при струпване на големи тълпи.

„В съответствие с актуализираните насоки от European Healthy Gateways, Международната асоциация на круизните линии (CLIA) и гръцките здравни власти, имаме удоволствието да обявим по-нататъшното облекчаване на нашите здравни протоколи.“, каза главният търговски директор на Celestyal Cruises, Лесли Пиден. „По-гъвкавите изисквания предоставят на нашите гости възможност да се тестват още преди да отпътуват за Гърция, вместо преди качване на кораба, както и повече гъвкавост, когато става въпрос за носенето на маски на борда. Здравето и безопасността на нашите гости, екипажа и общностите, които обслужваме, продължава да бъде наш основен приоритет и ние ще продължим да поддържаме връзка с European Healthy Gateways, Международната асоциация на круизните линии и гръцките здравни власти, както и с всички дестинации, които нашите круизи посещават, за да гарантираме, че спазваме всички най-нови здравни протоколи.“

Мерките за здраве и безопасност на Celestyal са подложени на непрекъсната оценка и се коригират въз основа на нови и актуализирани мерки за превенция, терапия и смекчаване на разпространението на COVID-19.

Още новини от Общество