• United Airlines ще изиска от своите служители да се ваксинират

    United Airlines ще изиска от своите служители да се ваксинират

    United не съобщи какъв е общият процент на ваксинираните служители към този момент.

    United Airlines ще изиска от своите служители да се ваксинират

    United Airlines ще изиска от своите 67 000 американски служители да се ваксинират срещу Covid-19 не по-късно от 25 октомври.

    Авиокомпаниите, включително United, досега се съпротивляваха на мандатите за ваксини за всички работници, вместо това предлагаха стимули като допълнително заплащане или почивка, за да се ваксинират. Delta Air Lines през май започна да изисква от новоназначените служители да покажат доказателство за ваксинация. United последва примера му през юни.

    Изискването на United е един от най -строгите мандати за ваксина от американска компания и този, който включва служители, които редовно взаимодействат с клиенти като стюардеси и агенти на портата.

    Американски компании като Facebook обявиха, че служителите трябва да докажат, че са били ваксинирани, за да се върнат в офиса. Други ги изискват само за определени работници. Walmart например заяви миналата седмица, че ще се изисква за корпоративен персонал и служители на ниво управление. Uber каза, че служителите на офиса в САЩ ще трябва да бъдат ваксинирани, за да се върнат на лична работа, но спряха да ги изискват от шофьорите.

    Tyson Foods заяви тази седмица, че 120 000 служители в САЩ трябва да бъдат напълно ваксинирани тази година, въпреки че вече са над 50 000.

    „Знаем, че някои от вас няма да се съгласят с това решение да се изисква ваксината за всички служители на United, заявиха изпълнителният директор на United Скот Кърби и президентът Брет Харт.

    Служителите на United Airlines трябва да представят доказателство, че са получили две дози ваксини Pfizer или Moderna или една доза от единичната доза на Johnson & Johnson пет седмици след като федералните служители са им дали пълно одобрение или до 25 октомври, което от двете настъпи първо, казаха ръководителите. Изключения ще бъдат направени по определени здравословни проблеми или религиозни причини.

    Мандатът не се прилага за регионални авиокомпании, които летят по -кратки маршрути за United. Много от служителите на United вече са били ваксинирани, като например около 90% от пилотите и 80% от стюардесите. 

    За сравнение, около 60% от пилотите на American Airlines са ваксинирани, според писмо от 5 август до членовете на техния съюз, Съюзническата асоциация на пилотите, която насърчава авиаторите да се ваксинират.

    Решението се дължи отчасти на опасенията относно увеличението на случаите на Covid-19 миналата година през есента и зимата, заявиха представители на компанията.

    служители пандемията COVID-19 United Airlines ваксина

    Оценка на новината

    0