• Забавя се връщането на служители в офисите

    Забавя се връщането на служители в офисите

    Работодателите плащат милиони.

    Забавя се връщането на служители в офисите

    Във вторник Google стана последната голяма компания, която обяви ново забавяне в плана си за връщане в офиса, като отложи датата на възобновяването си до януари 2022 г.

    Съвсем наскоро технологичният гигант планира завръщането си за октомври.

    Компании, включително Apple, Amazon, Facebook и Starbucks, вече обявиха отлагания със сходни срокове и се очаква да последват още работодатели.

    Поредицата от събития официално превърна плановете за връщане в офиса в „Голямото изчакване“, казва Кейт Булинджър, главен изпълнителен директор на консултантската компания United Minds, която съветва клиентите на Fortune 500 относно организационните промени.

    Към края на август 66% от организациите отлагат отварянето на офиси поради варианти на Covid-19, според проучване на Gartner сред 238 изпълнителни ръководители.

    „Можем ли да си позволим лукса да върнем служители?“
    Когато през пролетта д-р Нийл Милс, главен медицински директор на фирмата за професионални услуги Aon, започна да съветва относно плановете за връщане на работа, клиентите просто искаха да разберат логистиката как да върнат служителите. 

    Всеки път, когато предложената дата за връщане се отменя, „това променя стратегиите или политиките за наблюдение, които може да се изискват на работното място“, добавя Милс, което може да струва стотици хиляди, ако не и милиони долари.

    Първият разход е наблюдението, както при проследяването кой е и не е ваксиниран и поддържането на тези записи на сигурно място. 

    Тогава, за тези, които се откажат от изстрела или имат религиозно или медицинско освобождаване, работодателите ще трябва да поемат разходите за редовни тестове за Covid-19, независимо дали това е на място, у дома или чрез съоръжение на трета страна. 

    Може да се наложи да вземат предвид разходите за осигуряване на разумно настаняване на работното място за тези, които отговарят на изискванията и искат за тях, като лични предпазни средства или модифициране на пространства, за да се осигури социално дистанциране. 

    В много отношения бизнес лидерите са отново на първо място при определяне как и кога да върнат служителите в споделени пространства. 

    google служители Covid-19 businessnews.bg Нийл Милс

    Оценка на новината

    0