• Електронни винетки 2016

    Електронни винетки 2016

    Новите електронни винетки, които се планира да бъдат въведени, ще важат за цяла година, а не както беше до сега – за календарна.

    Електронни винетки 2016

    Новите електронни винетки, които се планира да бъдат въведени, ще важат за цяла година, а не както беше до сега – за календарна. Това означава, че ако си купите винетката юни месец 2016г., тя ще важи до юни 2017г. Това обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

    Тя допълни, че изграждането на тол системата ще бъде обявен през април. Тол системата вече е с изяснени изисквания. Реално тол такса, ще плащат само тежкотоварните автомобили и тези над 3,5 тона, останалите ще плащат с електронна винетка.

    Малките пътища, водещи от едно населено място до друго или по които няма транзитен трафик, остават извън системата за заплащане. В тол системата ще влязат пътища от I, II и III клас, като по този начин през България вече няма да се минава за 10лв., а за 50-70лв.

    Тол системата ще бъде изключително модерна и функционална. Тя ще сканира номерата на колите и ще проверява дали винетката е платена, а ако не е автоматично генерира глоба. Освен това ще следи тежкотоварния трафик и ще проверява дали толтаксата е платена и какъв е тонажът на тежкотоварния автомобил.

    винетки електронни винетки тол такси тол система тежкотоварни автомобили

    Оценка на новината

    0