• Ремонтът на улици – бич за търговците

    Ремонтът на улици – бич за търговците

    От известно време, улица на „Цар Асен“ вместо пътно платно, има огромна кална локва, парчета асфалт и жълти ленти, развяващи се като стари знамена, които сигнализират за ремонт.

    Ремонтът на улици – бич за търговците

    Натоварената столична улица „Цар Асен“ отново е непроходима. В 21 век, в столицата на страна-членка на Европейския съюз има доста такива улици.

    От известно време, улица на „Цар Асен“ вместо пътно платно, има огромна кална локва, парчета асфалт и жълти ленти, развяващи се като стари знамена, които сигнализират за ремонт. Продължителността на дейностите по изграждането на третия лъч на метрото все още не е ясна.  Но това се отразява пагубно на бизнеса, който е ситуиран на засегантите улици. Търговците много често разбират за плановете на общината в деня, в който намират улицата затворена и разкопана и съответно нямат никакво време за реакция. Оплакванията са, че от Столична община не обсъждат нищо със заинтересованите страни, решават нещо и го правят. От общината обаче заявяват, че обявяват плановете си предварително и имат добра комуникация с всички.

    Очаква се, след пускането в действие на метрото, магазините по тази улица да живнат, оборотът им да се увеличи двойно и тройно, но няма никаква гаранция, че те ще успеят да оцелеят до края на ремонта. Масово наемодателите свалят наемите на търговските обекти, но все пак търговците се затрудняват и отчитат съвсем малък оборот. Търговци и живущи на улицата изразяват опасения, че ремонтните дейности не са качествени, правят се бързо и с евтини материали, което най-вероятно ще доведе нови ремонти след пускане в експлоатация.

    Докато хората от „Цар Асен“ виждат светлина в тунела и след няколко месеца движението ще бъде пуснато, то граждани и търговци от бул. "Патриарх Евтимий" ще бъдат откъснати от света за близо 2 години. Хората там се оплакват, че освен липсата на движение, няма и осветление, което води до периодични набези и строшени витрини. Единственото спасение на търговците е, че улицата се намира в центъра и наблизо има полицаи и охранители.

    От бизнеса апелират към по-добра комуникация с местната власт и да има гратисен период, в който търговците да могат плавно да се подготвят за настъпващия спад, в противен случай, голяма част от тях просто са принудени да фалират.

    Метро Бизннес Общество Ремонт Търговци

    Оценка на новината

    0