• Русе с планове за мащабни инфраструктурни проекти

    Русе с планове за мащабни инфраструктурни проекти

    В град Русе ще бъдат инвестирани над 56 млн. лв. по оперативна програма „Региони в растеж“.

    Русе с планове за мащабни инфраструктурни проекти

    В град Русе ще бъдат инвестирани над 56 млн. лв.  по оперативна програма „Региони в растеж“. Кметът на града твърди, че са планирани мащабни инфракструктурни проекти, които ще го превърнат в строителна площадка.

    „Обявили сме всички обществени поръчки. Планираме те да приключат до края на годината, за да може в края на март идната година да имаме избрани изпълнители и най-късно в началото на май да започнем строителството. Говорим за много големи инфраструктурни проекти“, уточнява градоначалникът.

    Предстои изграждането на спортни площадки, ще бъдат ремонтирани 5 сгради от образователната инфраструктура. Общо 104 блока ще бъдат санирани със стойност на ремонтите от 66 млн. лв.

    Очаква се промяна на визията, на някои от улиците, които свързват центъра с кея, за да може града да има изглед и позиция с лице към Дунав. Проекта който осигурява това е "Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих" и е на стойност около 16 млн.лв.

    Относно ремонта на улици и тротоари,  Стоилов споделя, че ще бъде изтеглен кредит от 10 млн. лв, а  за втория етап за интерирана система на градски транспорт  проекта отпуска 24 млн.лв.

    Русе ще предобие изцяло нов облик. През декември гражданите ще се радват на фестивала на ледените скулптори, както и на коледно новогодишната украса, в която общината инвестира всяка година.

    Русе проект Региони в растеж инфракструктура

    Оценка на новината

    0