• София се сдоби с още един електробус

    София се сдоби с още един електробус

    От днес по софийските улици се движи още един електробус. Той беше официално открит от Йорданка Фъндъкова и ще се движи по линията на автобус 84.

    София се сдоби с още един електробус

    От днес по софийските улици се движи още един електробус. Той беше официално открит от Йорданка Фъндъкова и ще се движи по линията на автобус 84. Разходите на електробуса са в пъти по-малки. Той може да измине 100 км за 16 лв., докато старите автобуси изминават това разстояние за 60 лв.

    Автобусът ще се зарежда през нощта и с едно зареждане може да измине без проблемно повече от 170 км. Това ще бъде втория електробус по линията на 84. Първият електробус вече е изминал 100 000 км.

    Фъндъкова не пропусна да спомене, че модернизирането на градския транспорт е приоритетна за Столична община. По думите на кмета на София, 90% от тролеите и трамваите и 50% от автобусите вече са подменени с по-нови.

    Сега предстои процедурата по закупуването на 13 нови трамвая, а скоро ще започнат ремонтни дейности в някои участъци, за да бъдат те подходящи за движение на по-новите трамваи. До 2019г. в София ще се движат още 20 електробуса. До един месец ще бъде обявена и процедура за закупуването на 120 газови автобуса.

    Столична община електробус електрически автобус

    Оценка на новината

    0