• От 2018г. столичани ще могат да плащат онлайн над 34 административни услуги

    От 2018г. столичани ще могат да плащат онлайн над 34 административни услуги

    Жителите на столицата ще могат да се възползват догодина от услугата посредством виртуален ПОС терминал.

    От 2018г. столичани ще могат да плащат онлайн над 34 административни услуги

    От март 2018 г. столичани ще могат да плащат по електронен път 34 административни услуги. Това зави директорът на Дирекция "Административно обслужване" Венера Милова по време на семинар в Правец, организиран от Столичния общински съвет на тема "Проект за бюджет на Столична община за 2018 г.".
    Плащането ще става чрез виртуален ПОС терминал на интернет-страницата на Столична община. За целта ще е необходимо гражданите да си направят регистрация в електронния портал на София. Към момента тези услуги могат да бъдат заявени електронно, а от 2018 г. те ще могат да бъдат и плащани чрез виртуален ПОС терминал. Част от тези услуги са Удостоверение за наследници, Удостоверение за постоянен адрес, Удостоверение за настоящ адрес и др.
    Очаква се до края на 2018 г. общинските детски градини по служебен електронен път да се снабдяват с документи като Удостоверение за настоящ адрес и Удостоверение за раждане на дете. Това ще спести на родителите ходенето до общината за документите, които се изискват при записване на дете в детска градина.
    Мобилна версия на Контактния център на Столична община ще бъде пусната в експлоатация до края на февруари 2018 г., каза още Милова.

     

    бизнесмен плащане Общество софийска община електронно административни услуги

    Оценка на новината

    0