• Обучение на млади кадри за туризма ще стартира в Добричка област

    Обучение на млади кадри за туризма ще стартира в Добричка област

    Преди началото на туристическия сезон в Добричка област ще започне обучение на млади кадри в бранша

    Обучение на млади кадри за туризма ще стартира в Добричка област

    Преди новия туристически сезон в Добричка област ще започне обучение на младежи за готвачи, сервитьори, хотелски администратори, които ще преминат и курс по румънски език. Инициативата ползва ресурс от 340 000 евро по програмата за трансгранично сътрудничество "Interreg V-A Румъния-България 2014-2020" и е част от партньорски проект на община Каварна с университета "Овидиус" в Констанца и асоциация "Партньори 2000" в Кълъраш, съобщават от екипа на проекта.
    В информационен ден, който ще се състои в Добрич на 15 март, всички на възраст между 16-29 години, които искат да се включат в безплатното професионално обучение, могат да заявят своето желание, информира Владислав Георгиев от екипа по проекта. По думите му има готовност обучението да започне още в края на март. Новите кадри в туризма ще могат да работят в почивни бази по Северното Черноморие.
    В рамките на проекта "Подобряване на условията за младежка заетост в туризма" ще бъде създаден виртуален център с информация за търсещи и за предлагащи работа. В трансграничния регион ще бъдат отворени и трудови борси.

    Източник: БТА

    бизнес новини обучение програма кадри туризъм Общество професионално обучение млади кадри

    Оценка на новината

    5.00