• Започна националното състезание за най-добър млад механик и шофьор

  Започна националното състезание за най-добър млад механик и шофьор

  Победителите ще представят България на международния финал „Young Car Mechanic“ в Полша

  Започна националното състезание за най-добър млад механик и шофьор

  От 11-ти до 13-ти април в София ще се проведе националният етап от състезанието за най-добър млад механик. В него ще вземат участие 6-те отбора – победители в регионалните шампионати „Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство“ 2019. Те се проведоха в Ловеч, Стара Загора, София, Пловдив, Силистра и Златица. Място сред финалистите има и отборът на училището-домакин –Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан“.

  На 12 април в Учебно-консултативния технически център на Интер Карс България в с. Лозен ще се проведе състезанието за най-добър автомонтьор. Българо-германска комисия с представители на най-големите компании за автомобилно оборудване Elring, Bosch, Techno Vector Group и Schaeffler ще оцени изпълнението на практическите задания.

  На 13 април в ПГТ „Макгахан“ в София ще се излъчат най-добрите шофьори. Специален гост, които ще помага със съвети и ще напътства младите шофьори, ще е легендарният рали шампион Димитър Илиев.

  Професията „автомонтьор“ става все по-търсена и у нас, и в останалите страни на Европейския съюз. Интересът на автомобилните компании към завършилите професионалните гимназии се е увеличил почти двойно, декларират от бранша.

  Състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство“ 2019 се организира от Министерството на образованието и науката и „Интер Карс България“. В него участват възпитаници на професионалните технически гимназии в цялата страна. От участниците в седемте отбора финалисти ще се излъчат тримата индивидуални победители, които ще представят България на международния финал в Полша.

  състезание млад механик

  Оценка на новината

  0