• Американският университет в България отбеляза празник на академичната младеж

    Американският университет в България отбеляза празник на академичната младеж

    153 студенти бяха отличени за постиженията си през изминалата година

    Американският университет в България отбеляза празник на академичната младеж

    Най-изявените студенти от Американския университет в България бяха отличени за своите успехи. 153-ма студенти излязоха на сцената на театър „Д-р Карл Джераси“ в Студентски център „Америка за България“, за да получат своите награди за постиженията си през изминалата година. Церемонията е традиционна за американските университети и цели да отличи най-заслужилите студенти за приноса им както в академичните области, така и извън тях. 

    Вчерашната церемония е най-голямото ежегодно събитие, което признава успехите на завършващите студенти. 153 студенти бяха отличени в почетния списък на президента. За да получат това признание, те трябва да имат успех между 3.80 и 4.00 по четирибалната система (между 5.80 и 6.00 по българската система на оценяване) за не по-малко от два семестъра. На церемонията бяха отличени и 255 студенти, които са получили стипендии за своите постижения.

    Най-голямото отличие – президентският медал – беше връчено на Николета Палади от Молдова за нейния лидерски потенциал, за ангажираността й с общественополезен труд, за активното й участие в извънучебните дейности на университета, които са неизменна част от образователния модел „liberal arts”, и, разбира се, за изключителните ѝ академични постижения. Николета изгражда онлайн платформа в подкрепа на млади жени, обучава момичетата как да отворят клубове в своите училища и е един от създателите на програма за менторство по английски език, насочена към молдовската младеж. Най-голямото й постижение е, че става двигател за създаването на молдовско-американска фондация, която подпомага молдовските деца, лишени от родителска грижа. Николета планира да завърши магистърска степен и да работи с фондация за деца след дипломирането си.

    „Важно е човек да бъде социално ангажиран още от ранна възраст, защото това наистина изгражда един по-силен характер. Вярвам, че това да не служиш на другите и да не осъзнаваш, че можеш да бъдеш от полза на човечеството, не е правилният начин да изживееш живота си“, каза Николета Палади след като получи наградата си.

     

    лидерство постижения Американски университет в България

    Оценка на новината

    0