• Новата тол система на Турция блокирала българските превозвачи заради неплатени такси

    Новата тол система на Турция блокирала българските превозвачи заради неплатени такси

    Неплатените тол такси или глоби могат да се обжалват, но първо трябва да се платят

    Новата тол система на Турция блокирала българските превозвачи заради неплатени такси

    Министърът на транспорта Росен Желязков се срещна с посланика на Турция у нас д-р Хасан Улусой, заради създалата се ситуация по забавяне на преминаването на леки и тежкотоварни автомобили на турско-българската граница.

    От 11 април 2019 година на граничните контролно-пропускателни пунктове в Турция функционира тол система, като неплатени тол такси и глоби за електронно констатирани пътни нарушения се установяват и събират на излизане южната ни съседка, информира турският дипломат.

    Турският посланик уведоми още, че размерът на незаплатени тол такси и/или наложени глоби може да се оспорва по съответния ред, но съгласно турското законодателство първо е необходимо да се заплати определеният размер. Хасан Улусой категорично отрече пътни превозни средства да са задържани преднамерено и заяви, че само и единствено незаплащането на определените глоби и такси не позволява преминаване на границата. В близките дни турската държава ще предостави подробна информация за реда за налагане и обжалване на таксите и глобите.

    Министърът на транспорта Росен Желязков заяви, че нашето очакване е правоприлагането да бъде обективно и еднакво за всички, и да не създава допълнителни административни затруднения. Посланикът Хасан Улусой увери, че нововъдената система за заплащане важи за всички – както за турски, така и за международните превозвачи, опериращи на територията на Република Турция.

    тол система Турция блокирани леки и тежкотоварни автомобили

    Оценка на новината

    0