• Граждани и организации се състезават в конкурса „Зелени решения за София”

  Граждани и организации се състезават в конкурса „Зелени решения за София”

  Целта е да се постигне по-голямо участие при облагородяването на жилища и офиси

  Граждани и организации се състезават в конкурса „Зелени решения за София”

  Столичната община обявява конкурс „Зелени решения за София”, който ще се проведе от 15 юни до 15 юли 2019 г. Столичният общински съвет ще отпусне награден фонд от 10 300 лева. Целта е повече граждани и организации да бъдат стимулирани да се включат в облагородяването на собствените си жилища и офиси.

  Конкурсът ще се проведе в четири категории - за най-добре изглеждаща тераса на жилищна сграда, за предблоково пространство, за двор на офис сграда и за вертикално или покривно озеленяване на бизнес здание. Най-хубавите градинки пред блокове или офиси ще получат по 1500 лева. Класираните на второ и трето място в същите категории ще получат съответно по 800 и 400 лева. за най-добре озеленен покрив на офис сграда наградата за първо място е 2000 лева, 1000 лева за второ и 500 за трето. Победителят в конкурса за най-хубав балкон ще получи 800 лева, за второ и трето място наградиге съответно са по 400 и 200 лева.

  Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят до три снимки на своите градинки на имейл so_green@sofia.bg. Фотосите ще се публикуват във фейсбук страницата „Зелени решения за София“ с кратка информация за собствениците. Гласуването за определен обект ще става с натискане на бутона „Харесвам.“

  Продължава и програмата „Зелена София“, която предоставя безвъзмездно материали - цветя, инструменти, пръст, боя, дървесна и храстова растителност и др. за гражданите, които искат да облагородят междублоковите си пространства.

  конкурс Зелени решения за София

  Оценка на новината

  0