• Учени и чиновници садиха дървета за Деня на Земята

    Учени и чиновници садиха дървета за Деня на Земята

    Международният ден на Земята се отбелязва в 174 държави по света

    Учени и чиновници садиха дървета за Деня на Земята

    Учени и служители на Българската академия на науките засадиха 150 дървета по повод Деня на Земята и 150-годишнината на БАН. Фиданки от повече от 25 широколистни и иглолистни вида ще украсяват научния комплекс на БАН на 4-ти км. Но не само това - дървесните видове са подбрани така, че да отговарят на условията и конкретните нужди за подобряване функциите на зелените системи – ограничаване на шума, облагородяване на ландшафта и допълване на парковата среда.

    В същото време, доброволци от Агенцията за държавна финансова инспекция засадиха 300 фиданки бял бор в Природен парк „Витоша“. Новозасадените дървета поставиха началото на инициативата на АДФИ „Нова гора за по-чисто бъдеще на нашите деца“.

    От края на 2018 година държавните финансови инспектори са преминали към електронен документооборот в стремежа да минимизират употребата на хартия в дейността си, съобщават от агенцията.

    Международният ден на Земята се отбелязван от над половин милиард души по света. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави. Целта е да се инициира широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики по целия свят.

    Снимка: Българска академия на науките

    БАН международен ден на Земята АДФИ

    Оценка на новината

    0