• Засилва се контролът по пътищата преди Великден

    Засилва се контролът по пътищата преди Великден

    От 25 април автомобилните инспектори ще следят за реда при превозите

    Засилва се контролът по пътищата преди Великден

    По повод настъпващите празнични дни ще се засили контролът по пътищата, съобщиха от транспортното министерство. На 25 април ще бъде увеличен броят на екипите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ по основните направления от столицата и големите градове в страната, както и към курортните комплекси. На 26 април и 6 май извънредни екипи ще извършват превантивен контрол на превозите с автобуси и таксита на местата с концентрация на пътници. Инспекторите от „Автомобилна администрация“ ще бъдат в постоянна връзка с органите на Министерството на вътрешните работи и Агенция „Пътна инфраструктура“ за координиране на действията, съобщават още от транспортното ведомство.

    Преди предстоящите празници всички дружества в системата на транспорта са повишили на жълта степен готовността си за реакция при терористична заплаха, обяви министърът на транспорта Росен Желязков. По думите му1 тези действия не са извънредни, а са обичайни и целят засилване на готовността, и превенцията, предвид очакваното увеличение на пътникопотока по време на празниците. 

    Министър Росен Желязков заяви още, че тези мерки засягат летищата, пристанищата, железопътните гари и автогарите, независимо дали са частни или държавни. „Извършени са необходимите инструктажи и тренировки на персонала. Проверени са всички охранителни и сигнални системи за сигурност, режимът за пропуск на хора и моторни превозни средства без надлежната легитимация е ограничен“, уточни още той.

    Направено е необходимото, за да се спазват стриктно графиците на влаковете, за да се гарантира спокойното и безпрепятствено пътуване на хората, увери министърът. От БДЖ ще осигурят над 19 000 допълнителни места в съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0