• Дипломира се двадесет и петият випуск на Американския университет в България

  Дипломира се двадесет и петият випуск на Американския университет в България

  Най-много са завършващите „Бизнес администрация“

  Дипломира се двадесет и петият випуск на Американския университет в България

  На 19 май ще се проведе тържествената церемония по дипломиране на двадесет и петия випуск на Американския университет в България. На  церемонията ще присъства държавният глава Румен Радев, както и близки, преподаватели, официални лица и представители на бизнеса. Президентът ще поздрави 197 бакалаври от 17 държави и 21 магистри по бизнес администрация за ръководни кадри.

  57% от завършващите студенти са от България, а останалите идват от страни като Албания, Грузия, Русия, Виетнам и САЩ. И тази година най-много са завършващите „Бизнес администрация“ (39%), следвани от „Журналистика и масови комуникации“ (13%), „Икономика“ (11%) и „Информационни системи“ (11%). Благодарение на образователната система liberal arts, 63% завършват висшето си образование с две специалности. Американският университет в България е единствената образователна институция в региона, която дава тази възможност и в която завършващите получават две дипломи – американска и българска, отбелязват от висшето учебно заведение.

  Почетен оратор на тазгодишната церемония ще бъде Валдрин Лука, министър на икономическото развитие на Косово, който завършва Американския университет в България през 2005 година със специалности „Икономика“ и „Информационни системи“.  

   

  Американски университет в България бизнес администрация випуск

  Оценка на новината

  0