• Подуправител на БНБ беше удостоен със степента кавалер на Националния орден за заслуги на Франция

    Подуправител на БНБ беше удостоен със степента кавалер на Националния орден за заслуги на Франция

    Националният орден за заслуги е високо държавно отличие, което се присъжда на видни френски и чуждестранни граждани

    Подуправител на БНБ беше удостоен със степента кавалер на Националния орден за заслуги на Франция

    Посланикът на Франция в София - Негово Превъзходителство Ерик Льобедел, удостои подуправителя на Българската народна банка Калин Христов със степента кавалер на Националния орден за заслуги на Франция. Орденът е присъден с декрет на президента на Франция, от 3 септември 2018 г.

    Калин Христов получава ордена за дългогодишната си работа в БНБ, Европейската система на централните банки, различни европейски и международни комитети и форуми, както и за активното си участие при създаването на „Обертюр Фидюсиер“ АД – съвместно дружество между „Печатница на БНБ“ АД и François-Charles Oberthur International SA. Не на последно масто, орденът му се присъжда и за общия му принос за развитие на отношенията между България и Франция.

    На церемонията присъстваха настоящи и бивши членове на Управителния съвет и служители на БНБ, представители на „Печатница на БНБ“ АД, „Обертюр Фидюсиер“ АД, Oberthur Fiduciaire SAS – Франция, служители на Министерството на финансите, колеги и приятели.

    Националният орден за заслуги е високо френско държавно отличие, учредено от Шарл де Гол през 1963 г., което се присъжда като отличие за заслуги на видни френски и чуждестранни граждани.

    подуправител на Българската народна банка Калин Хр Национален орден за заслуги на Франция

    Оценка на новината

    0