• Въвеждат се ограничения за движението на тежкотоварните камиони през почивните дни

    Въвеждат се ограничения за движението на тежкотоварните камиони през почивните дни

    На 23 май от 14 ч. до 20 ч. камионите над 12 тона няма да се движат по автомагистралите и най-натоварените пътища

    Въвеждат се ограничения за движението на тежкотоварните камиони през почивните дни

    От днес до 26 май се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Ограниченията няма да важат единствено на 25 май. Ето кои са часовете, когато ще е в сила забраната за движение на тежкотоварните камиони:

    • четвъртък, 23 май - от 14 ч. до 20 ч.; 
    • петък, 24 май - от 9 ч. до 12 ч.;
    • неделя, 26 май - от 12 ч. до 20 ч.

    Забраната за движението на тежкотоварни камиони през почивните дни не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

    За улеснение на трафика в участъците с ремонт на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ ще има две ленти за Бургас или Варна, и една за София. От агенция „Пътна инфраструктура“ апелират шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти.

    В пиковите часове при интензивен трафик е възможно по-бавно предвижване в участъците с ремонт на АМ „Хемус“, и заради това от АПИ съветват шофьорите да предвидят повече време за пътуване.

    На АМ „Тракия“ се ремонтира платното за Бургас на виадуктите - при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър. В участъците с ремонт от 10 ч. в четвъртък - 23 май, до 10 ч. в събота - 25 май, ще има две ленти за Бургас и една за София. От 10 ч. в събота - 25 май, до 10 ч. в понеделник - 27 май, в същите отсечки ще има по две ленти за София и една Бургас. На обектите се работи изключително интензивно, за да може ремонтните дейности на АМ „Тракия“ да приключат преди началото на активния туристически сезон, уточняват от пътната агенция.

    За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на 26 май ще има две ленти за влизащите в София.

    Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

     

    Снимка: АПИ 

    Почивни дни АПИ ограничения тежкотоварни камиони

    Оценка на новината

    0