• 10 студенти се подготвиха в Лятно училище „Буров” 2019

    10 студенти се подготвиха в Лятно училище „Буров” 2019

    „Иновации в банкирането и Финтех” беше тазгодишната тема на образователната инициатива

    10 студенти се подготвиха в Лятно училище „Буров” 2019

    За 17-та поредна година се проведе инициативата Лятно училище „Буров“, чиито организатори са Фондация „Атанас Буров“, съвместно с Райфайзенбанк България и Българската народна банка. Основната идея на инициативата е бъдещите икономисти да се запознаят със специалисти от практиката и да се докоснат до иновациите във финансовите услуги и банкирането.

    Тази година лятното училище беше на тема „Иновации в банкирането и Финтех“, като в образователната инициатива взеха участие 10 студенти от УНСС, Икономически университет – Варна, СУ „Св. Климент Охридски“и НБУ. В рамките на тазгодишното Лятно училище „Буров“ фокусът бяха иновациите, а участниците научиха от водещи експерти на Райфайзенбанк как модерните информационни технологии се внедряват в бизнес развитието и практиката на банката, съобщиха от трезора. Студентите и менторите им от банката работиха по групи за решаване на практически казус.

    Лятното финансово училище има за цел да подготвя студентите за реализация във финансовия сектор. Програмата е насочена към мотивирани и отлични студенти от последните курсове, проявяващи интерес към модерното банкиране. Преобладаващата част от завършилите училището впоследствие започват работа във водещи финансови институции или са одобрявани за стипендианти на фондацията.

    Освен с участие в обучителната програма, Райфайзенбанк подкрепя фондация „Атанас Буров“ и чрез благотворителната си инициатива „Избери, за да помогнеш“, уточняват от банката.

    Фондация „Атанас Буров“ съхранява банкерските традиции от 1992 г. до днес, като подпомага банковото и финансовото дело в България, организира широка образователна дейност в сектора, в това число и обучения, квалификация и специализация на кадри.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0