• Правителството номинира Лиляна Павлова за вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка

    Правителството номинира Лиляна Павлова за вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка

    Министерският съвет аргументира избора си с управленската и финансова експертиза на Павлова

    Правителството номинира Лиляна Павлова за вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка

    Със свое решение правителството номинира Лиляна Павлова  за позицията на заместник-председател (вицепрезидент) и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), съобщиха от правителствената пресслежба.

    Сега министърът на финансите трябва да уведоми Банката за това решение, след съгласуване със страните от избирателната група на Европейската инвестиционна банка, в която е включена и България. Аргументите, които правителството посочва при избора на Павлова, са нейната финансова експертиза и богат управленски опит в страната ни, опитът й във финансовото управление, в управлението на проекти и в сътрудничеството с европейските институции.

    Ротационната схема за позицията на вицепрезидент на ЕИБ предвижда през септември 2019 г. представител на България да заеме позицията вицепрезидент на ЕИБ за срок от три години, като мандатът ще изтече през септември 2022 г.

    Управителният комитет на Европейската инвестиционна банка е колегиален постоянно действащ изпълнителен орган на банката, състоящ се от председател (президент) и осем заместник-председатели (вицепрезиденти), назначавани от Съвета на гуверньорите по предложение на Съвета на директорите.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0