• Социалното министерство с информационни дни за българите в Кипър

    Социалното министерство с информационни дни за българите в Кипър

    Информационните дни на 17 и 18 юни ще се проведат в българското посолство в Никозия, а на 22 юни социалните експерти ще дават съвети в град Ларнака

    Социалното министерство с информационни дни за българите в Кипър

    В периода 17-22 юни Министерството по труда и социалната политика организира информационни дни за български граждани в Кипър. Сънародниците ни ще имат възможност да задават въпроси за трудови и осигурителни отношения, както и да получат информация за процедурите по потвърждаването на осигурителен стаж в ЕС за различни осигурителни рискове. Интересуващите се могат да получат консултации относно различните видове обезщетения - за старост (пенсии), безработица, майчинство, инвалидност, и др. Ще бъдат разяснени и практически въпроси относно процедурите за удостоверяване на осигурителен стаж и спецификите за изчислението му в Кипър.

    Информационните дни на 17 и 18 юни ще се проведат от 9:00 до 13:00 часа в столицата Никозия, в сградата на посолството на България (адрес: 13, Konstantinou Paleologou, 2406, Engomi, Nicosia). Представител на Министерството на труда на Кипър също ще присъства на събитието на 18-ти юни. На 22-ри юни от 9:30 до 14:00  часа ще се проведе информационният ден в град Ларнака (адрес: ул. "Константинос Калогера" 87, офис 3).


     

    Пенсии Кипър

    Оценка на новината

    0