• БДЖ въвежда предварителна продажба на билети през лятото

    БДЖ въвежда предварителна продажба на билети през лятото

    За определени влакове могат да закупят билети и онлайн, като системата дава възможност за визуален избор на спални и седящи места

    БДЖ въвежда предварителна продажба на билети през лятото

    Българските държавни железници въвеждат петнадесетдневна предварителна продажба на билети за всички бързи влакове и за бързите влакове със задължителни запазени места през лятото, съобщиха от националния превозвач. Предварителната продажба ще бъде в сила до края на септември 2019 г.

    Обичайният срок за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове е 5 дни, но от БДЖ имат практиката да го удължават през летните месеци, за удобство на клиентите, които предвиждат да пътуват с влак.

    Предварителна продажба на билети и резервации за седящи места ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната. На пътниците, които желаят да пътуват в спален или кушет вагон, е предоставена възможност да закупят спално място 30 дни преди датата на пътуване, като този период за предварителна продажба важи през цялата година.

    Клиентите на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД могат да получат информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси и гишетата „Информация” в железопътните гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.

    Националният железопътен превозвач напомня на своите клиенти, че за определени влакове могат да закупят онлайн билет за своето пътуване, като системата дава възможност и за визуален избор на спални и седящи места, съгласно композицията на всеки влак. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител. Особено удобна за клиентите е възможността да се закупуват билети чрез приложението за таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.

    БДЖ Български държавни железници

    Оценка на новината

    0