• Започва летният лагер в Американския университет

  Започва летният лагер в Американския университет

  Над 120 ученици ще развиват различни умения и ще строят мостове между културите 

  Започва летният лагер в Американския университет

  Американският университет в България ще посрещне над 120 ученици от 18 страни на своя образователен летен лагер от 7-и до 20-и юли, съобщиха от образователната институция. За поредна година висшето училище събира ученици на възраст между 14 и 18 години от целия свят. Младежите пристигат от близки и далечни на България страни: Албания, Гърция, Грузия, Испания, Казахстан, Киргизстан, Ливан, Македония, Мадагаскар, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Украйна, Франция, САЩ, Швеция и др. Те ще учат и ще се забавляват заедно в кампуса на университета. С пълна стипендия в лагера ще участва и победителят от националното състезание по творческо писане.

  Обучението в летния лагер се провежда изцяло на английски език. Сред критериите, на които трябва да отговарят учениците, са: да владеят средно ниво на работния език, да се интересуват от творческо образование и да са готови да създадат нови приятелства с младежи от различни страни. Програмата включва осем образователни курса: бизнес, журналистика, творческо писане, компютърни умения, театър, лидерство, комуникационни умения и кариерно ориентиране. От тях  всеки участник избира два. Това ще помогне на учениците както да разширят знанията си в избраните сфери, така и съществено да подобрят комуникационните си умения на английски език. В края на летния лагер участниците ще получат сертификати от университета.

  В академичните занимания са включени дискусии, в които младежите ще обменят мнения в неформална атмосфера. Имат възможността да участват в спортни дейности, като баскетбол, волейбол, боулинг, пилатес, футбол, плуване и т.н. В програмата са включени и кино прожекции, групови игри и състезания, както и занимания по изкуство, кулинария, фотография, и много други. В почивните дни участниците ще се отправят на екскурзии, за да посетят забележителности с голямо културно и историческо значение в България.

  летен лагер Американски университет в България

  Оценка на новината

  0