• Българските евродепутати представиха приоритетите си

  Българските евродепутати представиха приоритетите си

  Бюрото на Европейския парламент в България беше домакин на публична дискусия, посветена на бъдещата работа на българските евродепутати в новия Парламент

  Българските евродепутати представиха приоритетите си

  Новоизбраните български евродепутати представиха приоритетите си за новия мандат по време на дискусия, която беше организирана от Бюрото на Европейския парламент в България.

  Събитието беше открито от ръководителя на Бюрото на Европейския парламент в България, Теодор Стойчев. Членовете на ЕП, избрани от България посочиха областите, в които планират да бъдат активни и парламентарните комисии, в които ще работят през предстоящия 9-ти мандат на Европейския парламент. Всички те подчертаха, че важните за България теми ще бъдат отстоявани единно от представителите на страната ни в ЕП.

  При представянето си Асим Адемов (Европейска народна партия) обяви, че се чувства на място в комисията по култура и образование и ще работи за инвестиции в образователната система. Той отбеляза, че земеделският сектор трябва да се модернизира, като се подготвят кадри в училищата и университетите. Като член на комисиите по външна политика и конституционни въпроси Александър Йорданов (Европейска народна партия) обърна внимание на сигурността в Черноморския регион и важността на политиките на Европейския съюз по отношение на Западните Балкани.

  Петър Витанов (Прогресивен алианс на социалистите и демократите) изтъкна като основен свой приоритет затвърждаването на интеграцията в Европейския съюз, но също така и запазването на основните му принципи като свободното движение на хора, стоки и капитали, в контекста на защитата на конкурентоспособността на българските превозвачи. Петър Витанов е член на комисията по транспорт и туризъм.

  Илхан Кючюк („Обнови Европа”), който е член на комисията по външни работи, изрази мнение, че ЕС има нужда да изгради ясна стратегия за комуникация с Китай, Русия и Турция, както и да намери начин за интегрирането на Западните Балкани. Атидже Алиева-Вели („Обнови Европа”) коментира отсъстващото инфраструктурно развитие в селските райони и ролята на инвестициите за повишаване качеството на живот в тях. Освен заместник-член на комисията по земеделие и развитие на селските райони, г-жа Алиева-Вели ще работи и като пълноправен член в комисията по заетост и социални въпроси.

   

  Снимка: Бюро на Европейския парламент в България

  Няма етикети за тази новина

  Оценка на новината

  0