• Първата магистратура по е-търговия у нас вече и с „олекотена версия”

    Първата магистратура по е-търговия у нас вече и с „олекотена версия”

    Магистърската програма стартира тази есен във Висшето училище по застраховане и финанси

    Първата магистратура по е-търговия у нас вече и с „олекотена версия”

    Първата българска магистърска програма по електронна търговия, която стартира тази есен, ще бъде и първата у нас, която ще въведе два варианта на обучение, съобщават нейните създатели. Магистратурата се нарича „Електронна търговия и екосистема на логистичните и доставни процеси, създадена е от бизнеса и се предлага от Висшето училище по застраховане и финанси в София. Магистърската програма обхваща всички аспекти от развитието на успешен онлайн бизнес – от технологията зад онлайн магазините, през маркетинга и рекламата, до логистиката и веригата на доставките, твърдят авторите на проекта.

    Новата магистратура въплъщава нов за висшето образование в България модел, който прави програмата изключително гъвкава. Възможно е класическо преминаване през цялата учебна програма на магистратурата, която включва както основните учебни предмети по електронна търговия, логистика и верига на доставките, така и общообразователните бизнес и икономически специалности. В този случай, обучаващият се получава диплома като Магистър, призната в рамките на целия Европейски съюз.

    Ако обучаващият се не желае да получи веднага такава диплома, или ако има още по-ограничен бюджет и се интересува само от спецификите на електронната търговия и веригата на доставки, той може да се запише и да вземе кредити само за основните учебни предмети, завършвайки със сертификат за преминат курс от ВУЗФ София. Вече взетите кредити имат неограничена валидност. Това означава, че във всеки един бъдещ момент, дори и след години, ако обучаващият се реши да получи цялата магистърска степен на образование, ще може да вземе липсващите кредити от общо-образователните финансово икономически дисциплини и да получи степен Магистър.

    Целта на магистратурата е да даде възможност за кариера или стартиране на бизнес в областта на електронната търговия. Сред лекторите в програмата присъстват имената на някои от водещите експерти в областта на електронната търговия, дигиталния маркетинг, логистиката и веригата на доставки у нас - Жюстин Томс, успешен онлайн предприемач, писател и преподавател с множество дигитални проекти зад гърба си, Радослав Минчев, ръководител Дирекция „Верига на доставки“ в „Доверие Брико” АД, Георги Христов, професионалист с повече от 17 години опит в сферата на логистиката и управлението на веригата на доставки, Никола Илчев, основател на eCommerce Academy, и други.

    бизнес ВУЗФ е-търговия Жюстин Томс магистратура по електронна търговия курс

    Оценка на новината

    5.00