• 15 проекта за достъпна среда ще се финансират по  „Красива България”

  15 проекта за достъпна среда ще се финансират по  „Красива България”

  С проектите се предвижда изграждането на асансьори, рампи, подемни платформи, помещения за общо ползване и санитарно-хигиенни възли, достъпни входни и комуникационни пространства

  15 проекта за достъпна среда ще се финансират по  „Красива България”

  15 проектни предложения на общини за осигуряване на достъпна среда на обществени сгради бяха одобрени по Проект „Красива България”, съобщиха от социалното министерство.

  С тях се предвижда изграждането на асансьори, рампи, подемни платформи, помещения за общо ползване и санитарно-хигиенни възли, достъпни входни и комуникационни пространства. Одобрените проекти са на общините Белослав, Ботевград, Бургас, Враца, Вълчедръм, Вълчи дол, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Етрополе, Пловдив, Правец, Самоков, Самуил, Сапарева баня и Троян. Седем от обектите са в сферата на социалните услуги, три са в областта на здравеопазването, четири са свързани с образование и обществено-административно обслужване и един е за култура.

  Общата стойност на одобрените проекти е 1 484 855 лева. От тях 1 242 847 лева се осигуряват от Проект „Красива България”, а останалите над 200 000 лева са съфинансиране от страна на кандидатите. Реализацията на проектите трябва да осигури работни места в строителството за поне 100 човека, от които минимум 40 да са регистрирани в бюрата по труда безработни.

  Общият брой на изпълняваните обекти по „Красива България” през настоящата година е 66. От тях 51 са по традиционните мерки и 15 по мярката за достъпна среда. В резултат на изпълнението им през 2019 г. ще се осигури заетост за над 800 човека, от които поне 320 са безработни, отчитат от министерството на труда.

  безработни проект "Красива България" достъпна среда

  Оценка на новината

  0