• Започна изграждането на улица и паркинг над метрото в “Овча купел“

    Започна изграждането на улица и паркинг над метрото в “Овча купел“

    Пускането на третия лъч на метрото се отлага за февруари, 2020 година

    Започна изграждането на улица и паркинг над метрото в “Овча купел“

    Първите влакове по третия лъч на метрото ще бъдат пуснати през февруари, 2020 година, заяви изпълнителният директор на „Метрополитен София“ проф. Стоян Братоев пред Радио „София”. Първоначалните планове предвиждаха участъкът между „Красно село” и „Патриарх Евтимий” да бъде пуснат тази есен. Забавянето се налага заради техническите тестове на влаковете и цялостната автоматика.

    От 1 август започна изграждането на улица „Централна” над метрото в кв.“Овча купел“. Тя се строи заедно с метрото, за да може да се обслужва територията. Това каза заместник-кметът на София Дончо Барбалов, който заедно с проф. Стоян Братоев провери строителните работи.

    Общата дължина на улицата е около 1.2 км, като от тях изцяло нови са 750 метра- от ул. „Антонин Колар“ до връзката на ул. „Промишлена“ с ул. „Иван Хаджийски“, уточняват от Столична община. Срокът за изграждането им е около 6 месеца.

    Ще бъдат изградени нови настилки, тротоари от унипаваж, ново улично осветление. В района на новата метростанция № 17 са предвидени и около 200 броя паркоместа в двете крайни ленти на улицата, каза проф  Братоев.

     

    Снимка: Столична община 

    Метро Столична община трети лъч на метрото Овча купел паркинг

    Оценка на новината

    0