• Озеленяват над 180 пространства в софийските квартали

    Озеленяват над 180 пространства в софийските квартали

    948 междублокови пространства и градинки са облагородени по програма „Зелена София“ на Столичната община до момента

    Озеленяват над 180 пространства в софийските квартали

    184 зелени пространства в столичните квартали – междублокови пространства и локални зелени площи – ще бъдат облагородени и обновени по Програма „Зелена София“ 2019 г. на Столичната община.

    Проекти по програма „Зелена София“ през 2019 г. ще изпълняват 162 етажни собствености, 10 неправителствени организации – сдружения и фондации, 8 читалища, 3 училищни настоятелства и едно настоятелство на детска градина.

    Хората участват с труд, а материалите се доставят от общината. За изпълнение на одобрените по програмата проекти се предоставят безвъзмездно дървесна и храстова растителност, различни видове цветя и луковици, паркова мебел – пейки, кашпи; инструменти и техника за поддържане на засадената растителност, както и материали – плодна пръст и др.

    В момента се изготвят договорите с одобрените по програмата бенефициенти. Доставката на материалите ще стартира поетапно през втората половина на месец септември, а крайният срок за изпълнение на проектите, съгласно правилата на програмата, е 30 ноември 2019 г.

     

    Снимка: Столична община

    програма "Зелена София" междублокови пространства озеленяване

    Оценка на новината

    0