• Близо 280 младежи започват обучението си в Американския университет в България

    Близо 280 младежи започват обучението си в Американския университет в България

    Повече от 30 страни са представени сред новодошлите студенти в Американския университет

    Близо 280 младежи започват обучението си в Американския университет в България

    През новата академична година Американският университет в България отваря вратите си за близо 280 студенти от над 30 държави, съобщиха от институцията. Талантливите младежи идват от различни краища  на България, от съседни държави като Албания, Косово, Северна Македония, Албания и Сърбия, както и от по-далечни, сред които: САЩ, Виетнам, Судан, Мароко, Египет и Бразилия. След пристигането им, броят на държавите, от които АУБ е имал студенти от 1991 г. досега, ще надхвърли 80. Студентите и техните родители ще бъдат приветствани от временно изпълняващия длъжността президент на АУБ д-р Дейвид Еванс във вторник, 27 август, в Благоевград

    Цели 98% от първокурсниците и тази година получават стипендии и финансова помощ от Американския университет в България. Причината са изключителните академични постижения, които са демонстрирали младежите, както и забележителните успехи в различни сфери на науката, изкуствата и спорта, изтъкват от Американския университет. Сред тях се открояват български студент, който вече е реализирал свой бизнес проект; спортистка,  поканена да участва в националния баскетболен отбор на България, и друга с три златни медала по плуване; македонец, чийто филм е бил излъчван в национален ефир; американка, отделила над 1000 часа за доброволчество; гражданка на Йордания, основателка на приют за животни.

    Ден след официалния прием на новите студенти започва Седмицата на ориентация (28 август –3 септември) в АУБ. Това е времето, в което новодошлите младежи имат възможността да се опознаят. Предвидена е програма, която включва спортна вечер, караоке, доброволческа дейност, вечер на талантите, информационна сесия на Кариерния център на АУБ, екскурзия в Рила планина. Новата академична година за студентите на Американския университет в България ще започне на 4 септември 2019 г.

    Стипендии студенти Благоевград Американски университет в България академична година

    Оценка на новината

    0