• Бойко Борисов: България ще направи всичко възможно, за да се стигне до сделка за Брекзит

    Бойко Борисов: България ще направи всичко възможно, за да се стигне до сделка за Брекзит

    В телефонен разговор с британския си колега Борис Джонсън премиерът Борисов е изтъкнал, че постигането на сделка за Брекзит ще бъде добре за всички

    Бойко Борисов: България ще направи всичко възможно, за да се стигне до сделка за Брекзит

    Министър-председателят Бойко Борисов е провел телефонен разговор с премиера на Обединеното Кралство и Северна Ирландия Борис Джонсън, като основната тема е била изключително доброто сътрудничество в сферата на сигурността, информира правителствената пресслужба. В рамките на разговора, който осъществен по искане на британския премиер, акцентът е бил върху големия брой успешни съвместни операции в борбата срещу престъпността и наркотрафика. Трябва да продължим да работим в тези области, е било становището на премиера Борисов, цитиран от пресслужбата на кабинета. Друга важна сфера на сътрудничество, която според българския премиер двете страни трябва да развиват усилено, е образованието. Според Джонсън и Борисов важна обща тема е също опазването на външните граници на Европа.

    По темата Брекзит министър-председателят Борисов е уверил британския си колега, че страната ни ще направи всичко възможно да се стигне до сделка, което според българския премиер ще бъде добре за всички. Според Борисов фактът, че много български граждани живеят в Обединеното Кралство и в същото време много британци живеят в нашата страна, обогатява двете общества.

    В рамките на разговора министър-председателят Борисов е акцентирал върху значението на Балканите и Югоизточна Европа. Българският премиер е нформирал, че догодина предстои страната ни и Република Северна Македония да председателстват съвместно Берлинския процес, за което британският премиер ще получи покана.

    Британският премиер Борис Джонсън от своя страна е поздравил министър-председателя Бойко Борисов за управлението на държавата и за резултатите от европейските избори. Борисов е получил покана от Джонсън да посети Обединеното кралство, и на свой ред е отговорил на жеста, като също е поканил британския си колега да посети България. 

     

     

    Бойко Борисов Брекзит Борис Джонсън престъпност наркотрафик

    Оценка на новината

    0