• Първата SPIRIT COOL библиотека отвoри врати

    Първата SPIRIT COOL библиотека отвoри врати

    Преобразяването на библиотеката e осъществено в рамките на социалната кампания на „Оргахим“ – „Spirit Трансформации – COOL Библиотеки”

    Първата SPIRIT COOL библиотека отвoри врати

    Първата SPIRIT COOL Библиотека отвори официално врати в столичното 90-то СОУ "Ген. Хосе де Мартин". Начинанието събра деца, учители, вдъхновители, писатели, интериорни дизайнери, организатори и мотиватори, решени да поставят заедно началото на една по-добра среща между децата и книгите, съобщиха организаторите на инициативата.

    „Само преди няколко месеца тази библиотека изглеждаше прашна, със стари шкафове, книгите бяха натрупани на рафтовете. Сега изключително се гордеем с това пространство, с тези прекрасни цветове, което ще даде възможност на нашите ученици да се срещат с автори, да се срещат с книгата, да направим наистина една по-добра среща на децата със знанието“, каза Емилия Иванова – директор на 90-то СУ “Ген. Хосе де сан Мартин”. На събитието присъстваха също главния редактор на CIELA –  Захари Карабашлиев и автора на “Софийски Магьосници” – писателя Мартин Колев.

    „Аз съм много впечатлен от това, че светът на възрастните, светът на бизнеса и светът на децата намира общ дом в тази красива и много светла стая“, каза г-н Карабашлиев. Той припомни думите на един от най-известните библиотекари в света - Хорхе Луис Борхес, който казва, че си представя Рая като библиотека.

    „Четенето сега е съвсем различно от четенето преди 20 години. Напоследък се говори за електронни четци, за четене на телефони, но тези разлики са незначителни, защото най-важното е да осъществим срещата между децата и книгите“, сподели от своя страна Мартин Колев - автор на поредицата “Софийски Магьосници”, която също застана на лавицата с книги в обновената библиотека.

    Преобразяването на библиотеката беше осъществено в рамките на социалната кампания на „Оргахим“ – „Spirit Трансформации – COOL Библиотеки”, с участието на студио за интериорен дизайн „Шкафа“, графити артистите Арсек и Ирейс, и издателство CIELA, което дари нови книги за учениците в училището.

    Инициативата „Spirit Трансформации – COOL Библиотеки” се реализира в  училища от три различни града в България – 1-во ОУ “Отец Паисий” в гр. Русе, Професионална Гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив и 90 Средно училище „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в София.

    SPIRIT COOL Библиотека "Оргахим" CIELA Spirit Трансформации – COOL Библиотеки

    Оценка на новината

    0