• Продължават информационните кампании за българите на Острова след Брекзит

    Продължават информационните кампании за българите на Острова след Брекзит

    На 28 и 29 септември ще се проведат информационните срещи в Ливърпул и Манчестър  

    Продължават информационните кампании за българите на Острова след Брекзит

    Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на България в Лондон, Великобритания, подновява своята информационна кампания за правата на българските граждани на Острова след Брекзит, информират от социалното министерство.

    Следващите две от над 28 организирани събития за българската общност ще се проведат както следва:

    - от 12.30 часа на 28.09.2019 г. в град Ливърпул - адрес: St. John Bosco Arts College, Storrington Avenue, Liverpool, L11 9DQ.

    - от 14.00 ч. на 29.09.2019 г. в гр. Манчестър - адрес: Cedar Mount Academy, Gordon Education Village, 50 Wembley Road, Manchester, M18 7DT.

    Към момента през март и април са проведени срещи в градовете Лондон, Оксфорд, Крю, Ковънтри, Нюкасъл, Глазгоу, Екситър, Труро, Плимът. 

    На 30 март 2019 г. официално стартира британската Схема за уседналост, по която българските граждани и членовете на техните семейства могат да подават заявления за получаване на Статут за уседналост и Временен статут на уседналост. 

    Повече информация за Схемата за уседналост, както и за организиране на информационни дни в други градове, може да бъде получена, като интересуващите се пишат на следния имейл: v.asenov@bulgarianembassy.org.uk.

    Великобритания Брекзит информационни дни Ливърпул Манчестъп българско посолство в Лондон Схема за уседналост

    Оценка на новината

    0