• Вицепремиерът Николова инициира работна среща за увеличаване на наказанията за компютърни престъпления

    Вицепремиерът Николова инициира работна среща за увеличаване на наказанията за компютърни престъпления

    Вицепремиерът Николова изрази виждането, че бързият напредък в сферата на комуникационните и информационни технологии налага наказанията да бъдат изменени, за да са по-адекватни на променящата се среда на киберсигурност

    Вицепремиерът Николова инициира работна среща за увеличаване на наказанията за компютърни престъпления

    По инициатива на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика и председател на Съвета по киберсигурност Марияна Николова в Министерския съвет се проведе работна среща, на която вицепремиерът постави въпроса за увеличаване на размера на наказанията за компютърни престъпления.

    В срещата участие взеха министърът на правосъдието Данаил Кирилов, председателят на Държавната агенция „Електронно управление“ Атанас Темелков, представители на Министерство на вътрешните работи, Държавна агенция „Национална сигурност“, Национална следствена служба, съсловните организации на юристите, прокурорите и следователите.

    Вицепремиерът Николова постави на обсъждане необходимостта от завишаване на наказанията, предвидени в действащите разпоредби на Глава девета „а“ от Наказателния кодекс. Тя изрази виждането, че бързият напредък в сферата на комуникационните и информационни технологии налага наказанията да бъдат изменени, за да са по-адекватни на променящата се среда на киберсигурност. На срещата бе решено до края на месец октомври участниците да представят своите предложения.

     

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0